Wie wint de Hotze de Roosprijs 2018?

Update 24 juni 2018

Finalisten van de Hotze de Roosprijs 2018

Leerlingen uit groep 6 en 7 van zestien Zaanse basisscholen zijn de afgelopen maanden flink in de boeken gedoken. Uit zestien genomineerde titels hebben ze drie favorieten gekozen voor de Hotze de Roosprijs, een prijs die Zaanstad jaarlijks uitreikt aan de beste debuterende kinderboekenschrijver.

De Zaanse Kinderjury heeft de keuze laten vallen op:

In het Zaans Museum wachtten de finalisten gespannen af wie de Hotze de Roosprijs 2018 zou winnen. V.l.n.r.: Sunna Borghuis, Tjerk Noordraven en Mijke Pelgrim. Foto: Het RedactiePakhuis

 

Wie van de drie debutanten uiteindelijk de felbegeerde geldprijs van 4.500 euro wint, wordt zondag 24 juni om 15.00 uur bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans.

Leeskisten en digitaal lezen

Alle deelnemende scholen ontvingen op 5 februari een leeskist met exemplaren van de zestien genomineerde boeken. De complete lijst met genomineerde boeken is te vinden op www.zaansekinderjury.nl. Ook konden de kinderen de genomineerde boeken digitaal lezen. Dat kon via Booqees [boe-kies], een kinderboekenplatform met meer dan 1.500 digitale kinderboeken. Hierin zijn tijdelijk ook de boeken voor de Zaanse Kinderjury opgenomen. De leerlingen hadden tot eind mei de tijd om de boeken te lezen, waarna zij hun stem uitbrachten op hun favoriete kinderboek.

Eerdere winnaars

In 2017 won Hajo Visscher met zijn boek Verdronken Geheimen (Clavis) de Hotze de Roosprijs. Eerdere winnaars zijn uitgegroeid tot zeer populaire kinderboekenschrijvers, onder wie Jozua Douglas, Ellen Stoop, Manon Sikkel en Janneke Schotveld.

Inspiratiebron

De Hotze de Roosprijs wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt en is vernoemd naar de auteur van de bekende kinderboekenserie De Kameleon. Deze beroemde schrijver woonde en werkte in Krommenie. Zijn eerste boek verscheen in 1948; in totaal schreef hij zestig delen van de populaire reeks.

 

Wat wil je doen?
* Kinderboeken zoeken op serie
* Kinderboeken zoeken op schrijver

To Top