Het mooiste babyboekje om voor te lezen of cadeau te geven

Om het jaar kiest een vakjury het allermooiste babyboekje. Babyboekjes zijn er in vele soorten en maten. Er zijn kartonboekjes, knisperboekjes en zelfs badboekjes. De verhaaltjes zijn speciaal bestemd om voor te lezen aan baby’s en dreumesen.

Scroll naar beneden voor de 20 mooiste babyboekjes!

Wat blijkt: baby’s houden van boeken! Tot 6 maanden zien ze het vooral als een leuk speeltje. Het maakt geluid, ze kunnen verschillende materialen voelen en de kleurtjes trekken hun aandacht.

Vanaf een maand of 6 kan baby zelf de bladzijden omslaan. Dat geeft een verrassingseffect: hier is nog een plaatje! Op deze leeftijd heeft het al zin om voor te lezen. Je kindje begrijpt het verhaaltje nog niet, maar vindt het fijn om naar je stem te luisteren.

Rond de eerste verjaardag van je kindje kun je beginnen met aanwijsboekjes. Daarin staat op elke pagina een plaatje. Bijvoorbeeld een bal, een beer, een blokkentoren et cetera. Er zit geen verhaaltje in, maar dat hoeft ook niet. Het is al leuk om zo’n kartonboekje door te bladeren. Je kindje kan zo woordjes leren. Herhaling is hierbij heel belangrijk.

Binnenkort maken we het babyboekje van het jaar 2022 bekend. Houd de site dus goed in de gaten, of meld je aan voor onze leestips (ruim 8.000 lezers gingen je al voor!).

2014

De winnaar van het Babyboekje van het jaar 2014 is Nijntje en de Wilde dieren (stofboekje).

2016

De winnaar van het Babyboekje van het jaar 2016 is Kiekeboe! (stevig flapjesboek).

2018

De winnaar van het Babyboekje van het jaar 2018 is Beestje, waar ben je? (flapjesboek met spiegeltje).

2020

De winnaar van het Babyboekje van het jaar 2020 is Mijn tuin (geluidenboekje).

(Advertentie)

Met ERWASEENS wordt voorlezen een feestje!