Top 25 bestverkochte kinderboeken van de afgelopen 10 jaar:

Klik op de afbeelding om het boek te bestellen bij Bol.com.

1 tot 3 jaar:

3 jaar en ouder:

4 jaar en ouder:

6 jaar en ouder:

bestverkocht-2022-rutger-thomas-paco-magische-halsband
bestverkocht-2022-zoete-zusjes-moppenboek
bestverkocht-2022-rutger-thomas-paco-tijdmachine

8 jaar en ouder:

9 jaar en ouder:

10 jaar en ouder:

11 jaar en ouder:

12 jaar en ouder:

Bestsellers: de bestverkochte kinderboeken van de afgelopen 10 jaar

Bestsellers zijn boeken die vaak verkocht zijn. In Nederland heb je eigenlijk al een bestseller in handen op het moment dat er meer dan 10.000 exemplaren van zijn verkocht. Bij boeken voor volwassen heb je dat algauw, dus daar ligt de lat wat hoger (zeg rond de 50.000 stuks, al verschilt dat ook weer per genre). Maar bij kinderboeken ligt dat anders. Daarvan worden er nu eenmaal minder verkocht. Dat heeft te maken met het feit dat een kinderboek maar voor een beperkte leeftijdsgroep geschikt is.

Scroll naar boven voor de top 25. Of bekijk hier de bestverkochte kinderboeken van 2022.

De top 25 met kinderboeken bestsellers is samengesteld op basis van de top 100 die jaarlijks wordt uitgebracht door het CPNB. Daarin staan de 100 boeken die het jaar ervoor het meest zijn verkocht. Het zal je niet verbazen dat die lijst voornamelijk bestaat uit boeken voor volwassenen. Wij hebben de kinderboeken er voor je uitgefilterd. De top 25 is niet gesorteerd op verkoopaantallen, maar op leeftijd.

Boeken als Jip & Janneke en Dikkie Dik verkopen al jaren goed. Ze verschijnen vrijwel jaarlijks in de top 100. Deze boeken mag je dan ook gerust eversellers noemen!  Rupsje Nooitgenoeg doet het zelfs uitzonderlijk goed. Van dit boek gaan nog elk jaar zo’n 30.000 stuks over de toonbank.

(Advertentie)

Met ERWASEENS wordt voorlezen een feestje!