De 50 beste prentenboeken

Prentenboeken zijn voor jong en oud. Het is heerlijk om naar het verhaal te luisteren en de afbeeldingen te bekijken. Maar het voorlezen ervan is misschien nog wel leuker!

De Kinderboekenwinkel heeft haar eigen prentenboeken top 50 samengesteld. In deze lijst staan eversellers (boeken die al jaren een bestseller zijn, zoals Rupsje Nooitgenoeg), de meest uitgeleende prentenboeken via de bibliotheken, enkele boeken die prentenboek van het jaar zijn geweest en boeken die bekroond zijn met een Griffel of Penseel. Ook staan er aanraders bij, aanbevolen door onze klanten of onszelf. Nb: Ze staan niet in een bepaalde volgorde, want ‘het beste boek’ is een kwestie van smaak.

Om een prentenboek te bestellen, klik je op de titel of het omslag.

Aanraders

Prentenboek van het jaar (selectie)

Griffels en Penselen (selectie)

Populair

Klassiekers

Kort verhaal met mooie illustraties

Een prentenboek telt meestal 32 pagina’s en heeft een stevig omslag. Het is te herkennen aan de vele illustraties, die vaak de hele spread (twee pagina’s) vullen. Naar verhouding staat er weinig tekst in. In een enkel geval ontbreekt zelfs alle tekst, zoals bij MonkieNederland en Sinterklaas in de lijst hierboven.

Scroll naar boven voor de 50 beste prentenboeken.

Prentenboeken zijn over het algemeen bestemd voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Het zijn dan ook typische voorleesboeken, waarbij tekst en beeld nauw op elkaar aansluiten. Wat heel belangrijk is, is dat het prentenboek zowel de ouder als het kind aanspreekt. Want als een kind een verhaal mooi vindt, ben je als ouder ‘gedoemd’ om het zo ongeveer elke avond voor te lezen. Opa en oma Pluis (Dick Bruna) hebben we bijvoorbeeld zo vaak voorgelezen, dat we het uit ons hoofd kunnen voordragen, net als Rupsje Nooitgenoeg. Dus kies zorgvuldig! 😅

(Advertentie)

Met ERWASEENS wordt voorlezen een feestje!