Kinderboekenseries: leuk en belangrijk

dekinderboekenwinkel.nl - kinderboekenseriesEr is een verschil tussen leuke boeken en mooie boeken. Leuke boeken lees je voor je plezier. Mooie boeken zijn boeken die wel eens een Griffel zouden kunnen winnen, zoals literaire kinderboeken. Ook leuk om te lezen, maar vaak nog niet geschikt voor beginnende lezers. Om kinderliteratuur te kunnen lezen, is het belangrijk dat je eerst veel leeservaring opdoet. En juist daarvoor zijn series ideaal!

Leesontwikkeling

Series zijn een eerste belangrijke stap in de leesontwikkeling van jouw kind. Door serieboeken te lezen gaat het (technisch) leesniveau van kinderen met sprongen vooruit. Dit wordt gemeten met het AVI-systeem. Bekende AVI-series zijn: Bikkels, Bolleboos en Zoeklicht Dyslexie.

Verder zijn series geschikt voor het uitbreiden van de woordenschat. En we zeiden het al: dit soort boeken zijn vooral gewoon superleuk om te lezen! Op deze website hebben we de populairste kinderboekenseries van dit moment voor je verzameld. Je ziet ze in het rijtje hiernaast.

Voor het gemak staan de kinderboekenseries op alfabet.

Heeft jouw zoon of dochter al een favoriete boekenreeks? Dan wil jouw kind natuurlijk alle boeken van die serie lezen! Op deze site kun je op series zoeken en de deeltjes bestellen die hij of zij nog niet heeft. Je komt vervolgens terecht op de website van Bol.com. We houden deze site in de lucht met affiliate links. Jij betaalt hetzelfde voor de kinderboeken, en een klein percentage van het aankoopbedrag gaat naar DeKinderboekenwinkel.nl. Jij blij, wij blij!

We wensen je veel plezier op deze site en hopen dat je vindt wat je zoekt.

To Top