Kinderboekenseries: leuk en belangrijk

Er is een verschil tussen leuke boeken en mooie boeken. Leuke boeken lees je voor je plezier en ter ontspanning. Dit soort boeken wordt ook wel lectuur genoemd. Dan zijn er ook nog literaire boeken, mooie boeken die wel eens een Griffel zouden kunnen winnen. Dit soort kinderboeken krijgt extra waardering vanwege hun diepgang en originaliteit. Het zijn de kunstwerken onder de kinderboeken. Ook leuk om te lezen, maar vaak nog niet geschikt voor beginnende lezers. De verhalen zijn namelijk minder voorspelbaar en dat maakt het wat lastiger voor een startende lezer. Om kinderliteratuur te kunnen lezen, zal een kind eerst veel leeservaring moeten opdoen. En waarmee kan dat beter dan met series? Die zijn ideaal om leeskilometers te maken!

Leesontwikkeling

Series zijn een eerste belangrijke stap in de leesontwikkeling van jouw kind. Door serieboeken te lezen gaat het (technisch) leesniveau van kinderen met sprongen vooruit. Het leesniveau wordt gemeten met het AVI-systeem. Bekende AVI-series zijn: Bikkels, Leren lezen met Kluitman en Zoeklicht Dyslexie.

Verder zijn series geschikt voor het uitbreiden van de woordenschat. En we zeiden het al: dit soort boeken zijn vooral gewoon superleuk om te lezen! Op deze website hebben we de populairste kinderboekenseries van dit moment voor je verzameld. Je ziet ze in het rijtje hiernaast.

Voor het gemak staan de kinderboekenseries op alfabet.

Heeft jouw zoon of dochter al een favoriete boekenreeks? Dan wil jouw kind natuurlijk alle boeken van die serie lezen! Op deze site kun je op series zoeken en de deeltjes bestellen die hij of zij nog niet heeft. Je komt daarna terecht op de website van Bol.com. We houden deze site in de lucht met affiliate links. Jij betaalt hetzelfde voor de kinderboeken, en een klein percentage van het aankoopbedrag gaat naar DeKinderboekenwinkel.nl. Jij blij, wij blij!

We wensen je veel plezier op deze site en hopen dat je vindt wat je zoekt.

 

(Advertentie)

Met ERWASEENS wordt voorlezen een feestje!