Top 100 bekende kinderboekenschrijvers

Laat ik beginnen met een bekentenis: toen ik acht was, wilde ik Annie M.G. Schmidt worden. Tja! Ik begon met het lezen van Abeltje en ontdekte steeds meer van Annies kinderboeken, liedjes en versjes. Mijn leeshonger was gewekt en ik las ook boeken van andere kinderboekenschrijvers: Astrid Lindgren, Roald Dahl, Thea Beckman, Jan Terlouw… deze schrijvers namen me mee op reis en lieten me lachen, schrikken, nadenken en snikken.

Als je eenmaal gegrepen bent door een verhaal, wil je alles lezen van die ene schrijver. En voor je het weet, ben je lezer voor het leven. Dat is de reden dat we deze site zijn begonnen.

Samenstelling van de top 100 van populairste kinderboekenschrijvers

In onze kinderboekenwinkel vind je de top 100 van de populairste kinderboekenschrijvers. De namen staan voor het gemak op alfabet. Bij de samenstelling van deze lijst is rekening gehouden met uitleencijfers van de bibliotheken, bekroonde schrijvers, en het aantal kinderboeken dat een schrijver op zijn naam heeft staan. Er zitten ook een paar fijne kinderboekenschrijvers tussen die we via ons werk (kinderboekenredactie) hebben leren kennen.

Voor het gemak staan de namen in de top 100 op alfabetische volgorde.

En heb je eenmaal een nieuw boek ontdekt van jouw favoriet? Dan kun je het eenvoudig bestellen. Je komt dan terecht op de website van Bol.com. We houden deze site in de lucht met affiliate links. Jij betaalt hetzelfde voor de kinderboeken, en een klein percentage van het aankoopbedrag gaat naar DeKinderboekenwinkel.nl. Alvast bedankt voor je aankoop!

(Advertentie)

Met ERWASEENS wordt voorlezen een feestje!