Boycott Books: prentenboeken met een slim concept voor een betaalbare prijs

Boekwinkel Boycott Books in Amsterdam gaat zelf boeken uitgeven. De nieuwe uitgeverij gaat zich richten op de publicatie van bijzondere prentenboeken: prentenboeken met een slim concept, uitzonderlijk geïllustreerd, geen besparingen op het drukwerk en een betaalbare prijs.

“We starten deze uitgeverij om dezelfde reden waarom we vorig jaar met de boekwinkel zijn begonnen. We zien dat er wereldwijd zoveel mooie boeken gemaakt worden, maar die missen we op dit moment nog in het Nederlandse aanbod van prentenboeken. Daar gaan wij verandering in brengen. Zowel met vertalingen als eigen uitgaven,” aldus een medewerker van de kersverse uitgeverij.

Boycott-books-prentenboekHet eerste boek dat bij Boycott Books zal verschijnen is 12 uur met Oscar, een retrografisch prentenboek van de Tsjechische Eva Macekova. Het bijzondere aan dit boek is dat het geen tekst bevat, maar dat er toch een verhaal wordt verteld. Jonge kinderen leren klokkijken, veters strikken en zullen andere bezigheden herkennen waarmee zij zelf ook dagelijks te maken hebben. Kleine spelletjes, zoals sokken bij elkaar zoeken, maken het tot een interactief samenleesboek.Boycott-books-binnenwerk

In het najaar verschijnt het tweede prentenboek en rond de feestdagen nog een derde. Voor 2019 staan vijf prentenboeken gepland.

Ga voor meer informatie naar de website van deze nieuwe uitgeverij.

 

Wat wil je doen?
* Kinderboeken zoeken op serie
* Kinderboeken zoeken op schrijver