Gratis verhalen om voor te lezen! 

Wij zijn helden is een speciale uitgave van verhalentijdschrift ER WAS EENS.  De gratis corona-editie is tot stand gekomen in samenwerking met de prestigieuze Queen Mary University of London.

De twee verhalen in Wij zijn helden gaan over afstand houden en aardig zijn voor elkaar in moeilijke tijden, twee onderwerpen die zeer relevant zijn voor de tijd waarin we leven.

Rikky Schrever, uitgever van de gratis corona-editie vertelt: ‘Onze kinderen zijn de helden van deze tijd. Van ons allemaal moeten zij het meest opgeven in deze pandemie. Ze mogen opa en oma niet meer knuffelen en zien hun schoolvriendjes niet meer. Kinderen zijn bang voor een onzichtbare vijand, maar kunnen daar niet of nauwelijks met iemand over praten.’

Hoe gaan kinderen om met de uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt? Schrever maakt zich zorgen om het welzijn van kinderen en het sociale isolement waarin zij zich momenteel bevinden. De uitgever van verhalentijdschrift ER WAS EENS besloot een laagdrempelige corona-special te publiceren.

‘De klassieke verhalen in dit mini-magazine zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun paralellen met de moeilijke tijd waarin we nu leven. Zo mag koning Midas zijn dochter niet meer knuffelen omdat ze anders in goud zal veranderen!’ Schrever vervolgt: ‘Het tweede verhaal gaat over een dapper muisje dat iets goeds doet voor een ander, ook al heeft ze het zelf ook niet makkelijk.’ De aanvullende tips en puzzels zijn in overleg met een deskundige op het gebied van kinderen en welzijn samengesteld.

Schrever besluit: ‘we hopen dat dit gratis boekje ouders handvatten geeft om met hun kinderen te praten over het corona-virus en de gevolgen ervan voor ons dagelijks leven.’