Prentenboek Top 10 van 2022

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar. Maar dat is niet het enige kinderboek dat in 2022 in de schijnwerpers stond. Dit is de Prentenboek Top 10 van 2022!

Deze top 10 is samengesteld door bibliotheekmedewerkers, boekhandelaren en leerkrachten om het voorlezen te stimuleren. Het zijn stuk voor stuk mooie boeken om voor te lezen aan kinderen tot en met 6 jaar.

Prentenboek Top 10 van 2022 – Samengesteld door bibliotheken, boekhandels en basisscholen

Klik op het plaatje om het boek te bestellen.

Prentenboek-van-het-jaar-2018
Prentenboek-van-het-jaar-2018
Prentenboek-van-het-jaar-2018

En dit is de winnaar van 2022: het Prentenboek van het Jaar!

prentenboek-van-het-jaar-2023

De bibliotheken stellen jaarlijks de Prentenboek Top 10 samen. Daaruit wordt dan een speciaal prentenboek gekozen dat een heel jaar lang extra aandacht verdient: Het Prentenboek van het Jaar. Op veel basisscholen en kinderdagverblijven wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen hieruit voorgelezen terwijl de kinderen genieten van een voorleesontbijtje.

Voorlezen is belangrijk. Kinderen krijgen beter gevoel voor taal en vergroten hun woordenschat. Door het luisteren naar een verhaal wordt ook hun fantasie geprikkeld. En, ook belangrijk, voorlezen verstevigt de band tussen (groot)ouder en kind.

Scroll naar boven voor de winnaar. Of ga voor nog meer prentenboeken naar onze eigen Top 50!