Rupsje Nooitgenoeg in het theater

De-kinderboekenwinkel-rupsje-nooitgenoeg-in-het-theaterIn de herfstvakantie speelde Rupsje Nooitgenoeg in het theater. De show ging in Nederland in première in het Zaantheater en De Kinderboekenwinkel was erbij! Op het podium kwamen vier verhalen van Eric Carle tot leven. De complete show duurt een uur, wat precies lang genoeg is voor jonge bezoekers (2+).

In het eerste verhaal tovert een kunstschilder met kleuren. Hij schildert een rode krokodil, een groene leeuw, een roze olifant en nog veel meer dieren. Die komen allemaal tot leven en maken een dansje met de schilder.

Voor de ogen van het publiek verandert het toneel in een onderwaterwereld. Een zeepaardje heeft eitjes in zijn buidel en zwemt een rondje door de zee. Onderweg komt hij allerlei kleurrijke vissen tegen die ook vader worden. Vooral de glitters van vader zeepaardje maken veel indruk op het publiek.

 

Daarna is het podium voor een klein vuurvliegje. Het beestje is eenzaam en gaat op zoek naar soortgenoten. Eerst komt hij een gloeilamp tegen, dan een kaars, een zaklamp en meer lichtbronnen. Dan vult de nacht zich met nog meer lichtgevende insecten en is het vuurvliegje niet meer alleen.

De-kinderboekenwinkel-rupsje-nooitgenoeg-in-het-theater-1

De kunstschilder heeft een regenboogezel geschilderd. Foto: © Mila van Beek

De-kinderboekenwinkel-rupsje-nooitgenoeg-in-het-theater-2

Ahhh… De zeepaardjes zijn verliefd op elkaar. Foto: © Mila van Beek

De-kinderboekenwinkel-rupsje-nooitgenoeg-in-het-theater-3

Rupsje Nooitgenoeg heeft een beetje buikpijn. Foto: © Mila van Beek

 

 

 

 

 

 

 

Net als de aandacht begint te verslappen, is daar een ei op een heel groot blad. Rupsje Nooitgenoeg kruipt uit zijn ei en heeft enorme trek. Op maandag eet hij een appel, op dinsdag twee peren en zo verder. Alle kinderen roepen mee: ‘maar nog heeft het rupsje geen genoeg!’ Het moment waarop het rupsje verandert in een prachtige vlinder is het einde van een prachtige, kleurrijke show. Een aanrader voor peuters en kleuters, en voor de ouders zeker een feest om naar te kijken.

De boekjes van Rupsje Nooitgenoeg vind je hierVan de andere verhaaltjes zijn in het Nederlands geen boeken verschenen.

Kijk hier voor de speeldata.

 

Wat wil je doen?