Billy Bones: toegankelijke boeken met humor en avontuur voor 7- tot 12-jarigen

Kinderboekenwinkel-billy-bonesBilly Bones is een nieuwe imprint van uitgeverij Meis & Maas. De uitgeverij is bekend geworden met licentieuitgaven als LEGO Friends, LEGO Ninjago Magazine en Minecraft.

In 2016 is begonnen met het opzetten van een literaire tak. Twee jaar later ontving Meis & Maas voor het eerst een Vlag en Wimpel voor De Goudvisjongen (10+) van Lisa Thompson. Misschien gaf deze erkenning wel aanleiding om een nieuwe imprint te starten? Binnen de commerciële uitgeverij waren die paar literaire boeken tot dan toe toch wel een vreemde eend in de bijt. Gelukkig heeft uitgever Bibi Rumping een literaire achtergrond. Daarom was het niet meer dan logisch dat zij het nieuwe kinderboekenfonds gaat leiden.

‘Met Billy Bones maken we kwalitatief toegankelijke boeken voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar die aansluiten op hun belevingswereld’, vertelt de kersverse uitgever. Het fonds zal naar eigen zeggen bestaan uit toegankelijke fictie en non-fictie met veel humor en avontuur.

Het eerste boek dat bij de nieuwe uitgeverij verschijnt, is Klaas kan alles – jij ook? naar het gelijknamige televisieprogramma waarin ZAPP-presentator Klaas van Kruistum (bijna) onmogelijke uitdagingen aangaat. Hij probeert bijvoorbeeld 100 meter te rennen in 10 seconden of te overnachten bij -30 graden Celsius.

De nieuwe tak van de uitgeverij is vernoemd naar een piraat en zuipschuit uit Schateiland, van Robert Louis Stevenson. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar waarschijnlijk omdat het avontuurlijk klinkt en lekker bekt.