Bookstore Day, doe je mee?

Bookstore Day valt dit jaar op zaterdag 14 april 2018. Op die dag gebeuren er overal in het land allerlei leuke dingen in de boekhandel. Zo zijn er auteursoptredens van onder anderen Vivian den Hollander en Tosca Menten, kun je gesigneerde boeken en limited editions kopen en worden er lezingen gehouden.

Om de lezers naar de boekwinkel te lokken, zijn er bij de deelnemende winkels ook dagdeals beschikbaar. Dat zijn boeken die alleen die dag afgeprijsd zijn, of waarbij in een beperkte oplage een cadeautje zit. Het merendeel van de actieboeken is bestemd voor volwassenen, maar er zitten ook zeker aardige kinderboeken bij. Zoals de Grijze Jager-reeks met een bijzondere landkaart, of de gebundelde versie van De waanzinnige boomhut (deel 3 en 4). Wees er snel bij, want op is op.

Vanwege de Wet op de vaste boekenprijs mogen boekwinkels normaal niet stunten met de prijzen; kinderboeken kosten in elke boekwinkel hetzelfde. Alleen al daarom is het de moeite waard om op 14 april even een kijkje te nemen. En wie weet loop je wel tegen je favoriete auteur aan!

In de Verenigde Staten valt Bookstore Day trouwens altijd op de laatste zaterdag in april, maar dat is in ons land niet ideaal vanwege de meivakantie en/of Koningsdag.

 

Wat wil je doen?
* Kinderboeken zoeken op serie
* Kinderboeken zoeken op schrijver