Ik ga op reis en neem mee…

Wat stop jij in je koffer als je op vakantie gaat? Uit jaarlijks onderzoek van GfK blijkt dat driekwart van de consumenten boeken meeneemt. 57% kiest voor papieren boeken en iets minder dan een kwart heeft ebooks bij zich.

Op een ereader of tablet passen natuurlijk veel meer titels en dat blijkt ook wel. Gemiddeld nemen de digitale lezers maar liefst 19 ebooks mee, tegenover 2 fysieke boeken van de ‘papieren lezers’ (want met 2 boeken is die koffer toch echt vol!).

De vakantieboeken worden dus voornamelijk van papier gelezen (76%). 37% van de ondervraagden gebruikt een ereader (25%), tablet (10%) of smartphone (3%). Op een laptop wordt niet of nauwelijks gelezen (1%).

Opvallend is, dat het ene het andere niet uitsluit. Mensen met een ereader of tablet nemen in veel gevallen toch ook nog papieren boeken mee. Ook andersom komt voor. 22% leest vooral papieren boeken en soms een ebook, 14% vooral ebooks en soms een papieren boek. Dan hebben we het wel over de veellezers, want deze consumenten lezen gemiddeld ruim 5 boeken tijdens hun vakantie. Waarschijnlijk willen deze hybride lezers echt niet zonder boeken komen te zitten en nemen ze om die reden extra veel mee.

Ook interessant: 8% van de digitale vakantielezers heeft een ebook-abonnement. 34% maakt gebruik van (gratis) downloads.

 

Wat wil je doen?
* Kinderboeken zoeken op serie
* Kinderboeken zoeken op schrijver