Uitgeverij Condor: populaire boeken voor kinderen (7-12 jaar)

Condor-DogMan

Nederland heeft er een nieuwe kinderboekenuitgeverij bij: Uitgeverij Condor. Dit is een nieuwe imprint van WPG Kindermedia, waar ook Leopold en Ploegsma (en tot voor kort Querido Kind) onder vallen.

De nieuwe uitgeverij richt zich op het eerste gezicht vooral op jongens. In de zomeraanbieding zien we een Ajax fanboek, Jurrasic World en een boek bij tv-programma Checkpoint. Het zijn zo te zien voornamelijk stoere, actuele en humoristische titels. De uitgever geeft zelf aan dat het fonds zal bestaan uit boeken bij bekende films of YouTube-helden, maar bijvoorbeeld ook internationale bestsellers en sportieve uitgaven.

De eerste kinderboeken zullen verschijnen in juni 2018. De uitgever heeft met name hoge verwachtingen van DOG MAN (7+), van kinderboekenschrijver en -tekenaar Dav Pilkey (bekend van Kaptein Onderbroek). DOG MAN is half man, half hond en 100% agent. Hij jaagt op een gemene kat met de naam Petey. Het eerste boek uit de serie van vier telt 240 pagina’s en is opgemaakt in stripvorm. De tekeningetjes zijn heel eenvoudig, bijna zoals een kind een stripverhaal zou tekenen. Het boek staat bovendien barstensvol kinderhumor (onderbroekenlol), in de trant van Waanzinnige boomhut. Een hoop ongein bij elkaar, dus! Vooral jongens zijn hier dol op…

 

Wat wil je doen?
* Kinderboeken zoeken op serie
* Kinderboeken zoeken op schrijver