Er was eens… het eerste verhalentijdschrift voor kinderen.

Er was eens is een gloednieuw verhalentijdschrift voor kinderen. Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen.

De naam doet vermoeden dat er alleen sprookjes staan in dit nieuwe kindertijdschrift, maar niks is minder waar. Er staan ook mythen en legenden, fabels, wereldverhalen en korte verhalen van kinderboekenschrijvers in. In het tijdschrift vind je een stuk of zes verhalen en een gedicht. Elk verhaal is rijk geïllustreerd door illustratoren van over heel de wereld. Achter in het tijdschrift staan puzzels en spelletjes die zijn gebaseerd op de verhalen uit het tijdschrift. Tot slot kun je mooie prentenboeken winnen van bekende kinderboekenschrijvers.

Het tijdschrift is gemaakt voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar. En hun ouders, natuurlijk. Het leesplezier spat van de pagina’s! Vooral het gedicht in deze eerste editie is ontzettend leuk om voor te lezen. De kinderen worden echt meegezogen in dit kleine avontuur. Ook de andere verhalen in Er was eens zijn kort en daarom heel geschikt om voor te lezen voor het slapen gaan. Je kunt ze ook steeds opnieuw voorlezen, wat ook heel fijn is. Ze gaan niet gauw vervelen!

Een boek met veel pagina’s en woorden kan kinderen die net leren lezen gauw afschrikken. Een tijdschrift niet. Dat is dunner en heeft heel veel plaatjes. Jonge lezers kunnen de verhalen in Er was eens met een beetje hulp al zelf lezen. Juist dat samen lezen vergroot het leesplezier, lekker samen een avontuur beleven. Dit verhalentijdschrift helpt dan ook echt om kinderen aan het lezen te krijgen – en houden.

Kortom: Er was eens is een goede keuze voor kinderen die graag worden voorgelezen en zeker ook voor kinderen die net leren lezen.

Ga voor een proefnummer naar de website van Er was eens!

www.erwaseens.nl/proefnummer